Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo 3,3 milijuna kuna za sufinanciranje projekata s područja županije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ovog je tjedna objavilo rezultate Javnog poziva za iskaz interesa za dodjelu financijskih sredstava u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2020. godinu. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobreno je 16 projekata ukupne vrijednosti 3.370.000,00 kuna.

Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja radi uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.

Javni poziv za iskaz interesa za dodjelu financijskih sredstava u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo je objavilo 17. veljače 2020. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Iznos dodijeljenih financijskih sredstava možete pronaći OVDJE.

Izvor: PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ

Služba ureda župana