Ministar zdravstva Vili Beroš u radnom posjetu Županiji, svjedočio završetku projekta dnevnih bolnica u OB Koprivnica i puštanju u rad novog MSCT uređaja 

Danas je u radni posjet Koprivničko – križevačkoj županiji stigao ministar zdravstva Vili Beroš kako bi prisustvovao obilježavanju završetka projekta „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u OB Koprivnica“ te puštanja u rad novog 128-slojnog MSCT uređaja, a dočekali su ga župan Darko Koren i ravnatelj OB Koprivnica dr. Mato Devčić.

Službeni dio održan je u prostorijama Edukacijskog centra koprivničke bolnice kojem su prisustvovali saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, načelnica samostalnog Sektora za informacijske tehnologije i eZdravstvo Ministarstva zdravstva Tanja Bedovec, zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, članovi Upravnog vijeća te pročelnici županijskih upravnih tijela.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić u predstavljanju aktualnih projekta kazao je kako je 1. kolovoza završen projekt dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija u OB Koprivnica vrijedan gotovo 47 milijuna kuna kojim je izgrađen Paviljon 1600 kvadratnih metara bruto površine i rekonstruirano je 2400 kvadratnih metara prostora.

 „Ovim projektom važno je napomenuti kako je ulaganjem od pet milijuna kuna riješen dugogodišnji problem prostora Pedijatrije na zadovoljstvo osoblja, malih pacijenta i njihovih roditelja“ kazao je ravnatelj Devčić te nadodao:  „U tijeku su dva projekta energetske obnove na odjelima psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine u vrijednosti preko 15 milijuna kuna te energetska obnova 40 godina stare praonice rublja u vrijednosti 9 milijuna kuna s uvođenjem potpuno nove tehnologije procesa pranja“.

Na kraju prezentacije ravnatelj dr. Devčić je naglasio suradnju i sinergizam zdravstvene administracije i osnivača, Koprivničko-križevačke županije, te veliko zalaganje tima koji vodi koprivničku bolnicu, kao i svih zaposlenika OB Koprivnica, kojima je posebno zahvalio na suradnji.

Župan Darko Koren rekao je kako su željeli pokazati kako se unatoč borbi protiv pandemije može razmišljati malo šire i dalje u budućnost, realizirati određene projekte koji će sigurno u konačnici unaprijediti zdravstveni sustav naše županije i omogućiti veći standard i bolju uslugu našim stanovnicima.  „Zahvaljujem ministru Berošu na dolasku, zapravo smo Vas danas htjeli odvesti iz teme COVID-a u jednu lijepu priču, a to je predstavljanje aktualnih projekata i ulaganja u zdravstveni sustav naše Županije“ započeo je župan Koren i dodao „U posljednjih 15-ak godina u naše zdravstvene ustanove uloženo je 250 milijuna kuna, a tome možemo dodati i 100 milijuna za opremu. Svjedočili smo velikom investicijskom ciklusu, s obzirom da smo manja županija i ovo je jedna manja županijska bolnica, možemo reći kako smo napravili iznimno velike korake“ istaknuo je župan Koren. U današnjem radnom posjetu i predstavljanju projekta župan je istaknuo: „Bez ljudi, energije i entuzijazma, svi ovih projekata ne bi bilo, stoga zahvaljujem svima koji su ovim projektima dali svoj doprinos, ali i svima koji danonoćno prate i djeluju u  ovoj epidemiji“.

Ministar Vili Beroš zahvalio je današnjim domaćinima na pozivu i prilici da svjedoči realizaciji velikih projekta izuzetno značajnih za zdravstveni sustav Koprivničko – križevačke županije.

Život nije stao i ne smije stati. Jedan od prioriteta u budućnosti je okretanje ostalim zdravstvenim potrebama, ne samo onima vezanim uz COVID-19. Drago mi je kao ministru svjedočiti ovakvom kvalitetnom iskoraku i napretku kojim se poboljšava pružanje zdravstvene zaštite. Zahvaljujem se djelatnicima Opće bolnice Koprivnica  i svima koji su participirali u kreiranju i realizaciji ovih velikih projekata“ – naglasio je ministar Beroš.

„Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije moderan su koncept, koji poboljšava pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite. Istovremeno je ekonomičan i multidisciplinaran. Većina svjetskih velikih bolnica kreće se u tome smjeru. Drago mi je što ne zaostajemo. Iz fondova Europske unije povučeno je bespovratnih 32 milijuna kuna. Jedino sinergijom lokalne zajednice, Ministarstva zdravstva te povlačenjem sredstava iz Fondova EU možemo kvalitetno graditi budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava. Sve radimo za bolesnike, zdravstvene djelatnike i buduće generacije“ zaključio je ministar.

Nakon službenog dijela ministar Beroš u pratnji ravnatelja Devčića,  župana Korena i njegovih suradnika, saborskih zastupnika te ravnatelja županijskih zdravstvenih ustanova obišao je prostore radiologije na kojem je uz božji blagoslov velečasnoga Davora Šumandla pušten u rad novi MSCT uređaj te su zajedno obišli prostore paviljona dnevnih bolnica.

Služba ureda župana