Ministar zdravstva i socijalne skrbi otvorio nove prostore Zavoda za javno zdravstvo

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović , u utorak, 06. listopada bio je u je u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

Posjetio je koprivničku Opće bolnicu "Tomislav Bardek", a dobrodošlicu su mu poželjeli  potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščič, koprivničko-križevački župan Darko Koren i ravnateljica Opće bolnice “Tomislav Bardek“ Gordana Slavetić. Ministar Darko Milinović sa najužim suradnicima u Općoj bolnici “Tomislav Bardek“ održao je radni sastanak (zatvoren za javnost)  kojem su nazočili potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske Josip Friščić, saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković, koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenicima  Darkom Sobotom i Ivanom Palom, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenica gradonačelnika Đurđevca Marijana Markešić i  ravnatelji zdravstvenih ustanova Koprivničko-križevačke županije.

Nakon radnog sastanka ministar Darko Milinović  u pratnji medija obišao je bolnicu i ostao ugodno iznenađen izgledom i organizacijom ustanove za koju je naglasio da mora služiti za primjer svim županijama.

Ministar Darko Milinović službeno je otvorio nove laboratorijske prostore Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Djelatnosti zdravstvene ekologije te sanitarne i javnozdravstvene mikrobiologije već mjesec dana rade na 700 kvadrata  preuređenog prizemlja zgrade stare interne u sklopu koprivničke Opće bolnice, što je bilo zajedničko ulaganje Županije i Zavoda ,vrijedno 6 milijuna kuna.

Prilikom otvorenja Ministar Darko Milinović je naglasio:“ Proračun ove bolnice na godišnjoj smo razini povećali za negdje oko 25 milijuna kuna. Sad vidim da to nisu bačena sredstva i da je to upravo ulaganje u budućnost. Ovo što sam danas vidio ovdje u ovoj bolnici može služiti za primjer svim županijama, od ulaganja lokalne, regionalne vlasti i ovo moramo čuvati kao kap vode na dlanu.“  Koprivničko-križevački župan  rekao je da je ambicija nakon prizemlja urediti i ostatak zgrade stare interne, preseliti sve službe Zavoda za javno zdravstvo i na staroj lokaciji na Florijanskom trgu smjestiti Županijske ljekarne.