Ministar turizma g. Damir Bajs posjetio Đurđevac

Jučer,12.svibnja ministar turizma Damir Bajs posjetio je grad Đurđevac.

Tom prigodom koprivničko-križevački župan Darko Koren okupio je na radnom sastanku u Đurđevcu  gradonačelnika  Đurđevca g.Mladena Roštana, predstavnike gradskih i županijskih turističkih zajednica – g. Zdravka Mihevca, g.Marijana Ružmana, načelnike okolnih općina i lokalne vinare kako bi ministru Damiru Bajsu prezentirali turističke potencijale grada Đurđevca i okolice te ih upozorili na probleme s kojima se susreću.

Načelnici okolnih općina upozorili su ministra da za bolju turističku ponudu nedostaje stručnih kadrova,novčanih sredstava i zajedničke ponude te je u skladu s novim zakonom o turističkim zajednicama predloženo formiranje zajedničkog turističkog područja,koje će poduprijeti Ministarstvo.

Gradonačelnik Đurđevca g. Mladen Roštan i predsjednik Turističke zajednice Đurđevca naglasili su kako je u Podravini i Prigorju lani zabilježen porast noćenja za 22%, pri čemu je najveće povećanje zabilježeno upravo u Đurđevcu.

Ministar Damir Bajs i koprivničko-križevački župan Darko Koren otvorili su Vidikovac na Đurđevačkoj vinskoj cesti, koji je izgrađen novcem iz državnog i županijskog proračuna.