Ministar turizma Damir Bajs dodijelio 410 tisuća kuna za turističke projekte

U prostorijama Županije je u ponedjeljak, 14. studenog, održano svečano potpisivanje ugovora za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojno-turističkim projektima s područja Koprivničko-križevačke županije. Sredstva namijenjena očuvanju baštine, izvornih suvenira i nastupima na sajmovima u ukupnoj vrijednosti od 410 tisuća kuna dodijelilo je Ministarstvo turizma, a korisnike programa uvodno je pozdravio i ministar Damir Bajs.

Ministar je u svojem obraćanju pohvalio napore koje Županija i njena Turistička zajednica čine kako bi ovaj kraj postao prepoznatljiv i izvan granica Hrvatske. Osvrnuo se na programe koje je ministarstvo pokrenulo radi podrške kontinentalnom turizmu, te istaknuo kako je posljednjih godina porastao broj turističkih aranžmana na kontinentu kao i interes privatnog sektora za razvoj turizma na sjeveru Hrvatske.

Njegov domaćin župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s Ministarstvom turizma te pozvao one koji još nisu participirali u sličnim projektima da to svakako učine pogotovo kada se govori o očuvanju nematerijalnih kulturnih dobara.

Bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma pomoći će se udrugama i institucijama u različitim aktivnostima: izradi srednjovjekovnih odora, obnovi tradicijskih kuća, proizvodnji suvenira, promociji starih zanata, itd.