Ministar Štromar u radnom posjetu Općini Ferdinandovac uručio vrijedan ugovor

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je boravio u službenom posjetu Općini Ferdinandovac gdje su ga dočekali župan Darko Koren, načelnik Općine Vjekoslav Maletić, zamjenik načelnika Branko Patačko, predsjednik općinskog vijeća Milan Kolar, načelnik općine Rasinja Danimir Kolman te ostali gosti.

Načelnik Maletić u uvodnom dijelu predstavio je rad općine Ferdinandovac i osvrnuo se na  realizirane projekte unazad godinu dana, ali najavio i projekte u nadolazećem razdoblju. Posebno zadovoljstvo izrazio je današnjim uručivanjem Ugovora o energetskoj obnovi zgrade Općine Ferdinandovac vrijedan gotovo 1,6 milijuna kuna od čega je 873.126,30 kuna bespovratnih sredstava.

Podršku ovom projektu pružila je i Koprivničko – križevačka županija sufinanciranjem izrade projektno tehničke dokumentacije kroz program koji se odnosi na pripremu EU projekata u jedinicama lokalne samouprave, što je istaknuo župan Koren i pohvalio aktivnosti svih općina u pripremi projekata, ali i potvrdio odličnu suradnju Županije s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja.

Ministar Štromar pohvalio je projekte s područja Županije prijavljene u Ministarstvu te naglasio kako je riječ o projektima energetske učinkovitosti te manjih komunalnih projekata i prostornih planova  u vrijednosti oko 70 milijuna kuna odnosno gotovo 34 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovakve odluke i projekti preduvjet su napretka i zadržavanja ljudi u manjim sredinama, a tome su unazad godinu dana doprinijele i odluke Vlade prije svega koje se odnose na decentralizaciju financijskih sredstava, istaknuo je ministar Štromar i najavio natječaj početkom godine za male komunalne projekte jedinica lokalne samouprave.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ranije ove godine odobrilo je Općini Ferdinandovac 342.000,00 kn za sufinanciranje projekta „Modernizacije postojeće energetski neučinkovite javne rasvjete, nabavom i  postavljanjem ekološki učinkovite LED rasvjete na području Općine  Ferdinandovac“.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: ferdinandovac.hr