MINISTAR BAJS POTPISUJE UGOVORE O SUFINANCIRANJU TURISTIČKIH PROJEKATA I SUFINANCIRANJU UREĐENJA KABINETA ZA STRUČNU NASTAVU

Pozivamo Vas na potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih potpora za turističke projekte temeljem ukupno sedam programa Ministarstva turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ministar turizma Damir Bajs potpisat će ugovore s korisnicima na području Koprivničko-križevačke županije u utorak, 3. studenoga u 11 sati u Đurđevcu u Gradskoj Vijećnici, Stjepana Radića 1.

Potpisivanju će nazočiti župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, te predstavnici TZ Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.

Izjave za medije najavljene su za 12 sati.

U 13,10 sati ministar turizma Damir Bajs potpisuje Ugovore o sufinanciranju uređenja kabineta za stručnu nastavu u srednjim strukovnim školama s devet župana, u Križevcima u Velikoj vijećnici Grada, I.Z. Dijanovečkog 12.

Župani predstavljaju sljedeće županije: Koprivničko-križevačku, Brodsko-posavsku, Međimursku, Virovitičko-podravsku, Šibensko-kninsku, Varaždinsku, Dubrovačko-neretvansku, Zadarsku i Sisačko-moslavačku.

Potpisivanju će također nazočiti predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola RH, Agencije za strukovno obrazovanje, te ravnatelji iz 19 srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Izjave za medije najavljene su za 14 sati.

U 14,15 sati, predviđen je obilazak bivše vojarne, razgledavanje opreme i praktikuma za potrebe Srednje škole „Ivan Seljanec“.

Riječ je o realizaciji Programa poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu za koji je ove godine predviđen znatno veći iznos od prošlogodišnjih pet milijuna kuna, i to za stipendiranje učenika i studenata, uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim strukovnim školama za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te prvi put i za sufinanciranje školama troškova promocije turističkih i ugostiteljskih zanimanja.

Tijekom 2008. godine, Ministarstvo turizma je za sufinanciranje uređenja 34 kabineta u školama izdvojilo ukupno 4,07 milijuna kuna, a sufinanciralo je i 300-tinjak učeničkih te 30-ak studentskih stipendija.