MEĐUNARODNI USPJEH Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice postigla je još jedan međunarodni uspjeh. Udruzi je nedavno odobrem Projekt na Natječaju  Agencije za mobilnost i programe EU iz Program Mladi na djelu, Razmjena mladih Projekt Young, Equal, Active & Happy! (YEAH!)” (Mladi, jednaki, aktivni i sretni). U projektnim aktivnostima će mladi članovi Udruge „Bolje sutra“, mladh  iz Francuske i  Slovenije razmjenjivati iskustva i družiti se. Udruga „Bolje sutra“ nastavlja dalje raditi na međunarodnom povezivanju i razmjeni mladih.

Prošlog tjedna Udruga „Bolje sutra“ izabrana je od Finske Nacionalne agencije za program Mladi na djelu (CIMO) za sudjelovanje na edukaciji  za rad s mladima u Finskoj u gradu Imatri od 28.05.do 02.06.2013. Grad Imatra je grad s manje od 29 000 stanovnika otprilike 2 sata udaljenod Helsinkija. To je gradić koji se nalazi u neposrednoj blizini ruske granice

Na edukaciji u Finskoj sudjelovat će 28 organizacija civilnog društva s različitog područja djelovanja iz cijele EU i Jugoistočne Europe. Udruga „Bolje sutra“ jedina je sudionica te edukacije koja okuplja osobe s invaliditetom. Uz Udrugu „Bolje sutra“ sudjeluju još dvije udruge s područja kulture s podruja RH. Sve troškove snosi program Mladi na djelu EU.

U Finskoj će Udrugu predstavljati mlada članica Udruge Helena Kušenić  prof hrvatskog jezika i povijesti umjetnosti .

 Predsjednica Udruge Marija Mraz