Međunarodna konferencija „Mogućnosti i prednosti novog ZUP-a“

Pročelnica Stručne službe Koprivničko-križevačke županije Marina Horvat Pavlic sudjelovala je 13. studenoga 2013.g. na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Mogućnosti i prednosti novog ZUP-a“ koju su u Zagrebu zajednički organizirali Ministarstvo uprave i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju je otvorila njegova ekscelencija ambasador Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i dr. s. Zoran Pičuljan, zamjenik ministra uprave u Republici Hrvatskoj. Glavna tema konferencije bile su mogućnosti i prednosti koje donosi Zakon o općem upravnom postupku (ZUP), a koji je stupio na snagu početkom 2010.g. s posebnim naglaskom na njegovu primjenu u praksi, kao i značaj za hrvatsko zakonodavstvo.

U sklopu konferencije održane su i dvije panel rasprave na kojima su ugledni domaći i međunarodni stručnjaci razgovarali o metodologiji i nadzoru provedbe ZUP-a, kao i o rezultatima istraživanja projekta „Potpora provedbi Zakona o općem upravnom postupku“.

Cilj svih provedenih projekata je jačanje pouzdane, otvorene i transparentne javne uprave usmjerene korisnicima, kao i uprave koja je kao takva sastavni dio kvalitetnog poslovnog okruženja i doprinosi osiguranju boljeg standarda građana Republike Hrvatske.

Zakon o općem upravnom postupku: www.zup.hr

Marina Horvat Pavlic, dipl. iur.
Pročelnica Stručne službe