Medijima predstavljen program „Iz bakine škrinje“

U srijedu, 1. srpnja u prostorijama Županijske uprave održana je konferencija za medije u povodu 9. Međunarodnog folklornog festivala „Iz bakine škrinje“ koji će se održati od 9. do 12. srpnja 2015. godine u našoj županiji. Pokrovitelj ove značajne kulturne manifestacije je Koprivničko-križevačka županija, a organizator je Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije. Konferenciji su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal sa suradnicima.
Ovo je vrlo vrijedan društveni i kulturni događaj, deveti po redu festival ovdje u županiji te je ujedno i međunarodnog karaktera. Županija je glavni pokrovitelj priredbe, za koji smo izdvojili 20 tisuća iz proračuna Županije, 30 tisuća iz proračuna Turističke zajednice i oko petnaest tisuća iz projekta Alpe Adria“ istaknuo je župan Koren.
Izvršni direktor Organizacijskog odbora Krešimir Blažek uvodno se obratio i upoznao s programom i sudionicima festivala. Osim sudionika iz Hrvatske na Festivalu će nastupiti i sudionici iz pet zemalja: Austrije, Italije, Slovačke, Mađarske, Slovenije.
Posebnost ovogodišnjeg festivala je gostovanje alpskih hornista koji dolaze sa rogovima dugim tri metra koji će okupljenima prezentirati tu vrstu umjetnosti. Najavljen je i dolazak austrijskih dužnosnika iz grada Salzburga i pokrajine Salzburg koji će boraviti u našoj Županiji i prisustvovati produbljivanja kulturne suradnje Hrvatske i Autrije. Festival se održava u suorganizaciji sa FA Koprivnica i Podravskim zvonom iz Gole, a partneri u projektu općina Gola i Kalinovac te Dom za starije i nemoćne u Koprivnici.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.