Med i proizvodi od meda glavna tema 23. Podravskih motiva

Predajom ključeva Grada u ruke naivnog slikara Nikole Večenaja Leportinova, u Koprivnici su ovog vikenda započeli 23. po redu Podravski motivi, tradicionalna manifestacija na kojoj je svoje proizvode i rukotvorine predstavilo 40-tak izlagača.

Ispred Koprivničko-križevačke županije izlagače i posjetitelje pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio dugogodišnju podršku Županije i županijske Turističke zajednice ovoj manifestaciji, ali i samom naivnom slikarstvu, kao njenom centralnom dijelu.

Po treći put manifestacija je smještena u Gradski park, a glavna ovogodišnja tema je med i proizvodi od meda. Uz degustaciju, moglo se naučiti nešto više o pčelarstvu i vrstama meda, vidjeti starinske košnice, kao i moderne apisarije te opremu koju koriste pčelari. Med je imao i posebnu ulogu na tradicionalnoj nedjeljnoj izložbi kolača, na kojoj su se predstavile udruge žena, a posjetili su je i župan Darko Koren te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić. Kušali su medenjake i druge kolače s medom spravljene po tradicionalnim receptima te pohvalili trud udruga na očuvanju kulturne i tradicijske baštine ovog kraja. Nakon izložbe kolača, uputili se u obilazak ostalih izlagača, među kojima vrijedi istaknuti OPG Hrženjak, koji je nedavno proglašen najboljim županijskim OPG-om, a također se bavi proizvodnjom meda.

Turistička zajednica grada Koprivnice i ove je godine pripremila bogat program te tako posjetitelji mogu uživati u mnoštvu sadržaja, primjerice sajmu naivnog slikarstva i starih obrta i zanata, uz vrhunske domaće gastronomske i enološke delicije. Tu su i nastupi kulturno-umjetničkih društava, glazbenih sastava i orkestara, među kojima su Ausswinkl muzikanti, Štublin bend, Dixiland band Čakovec, FA Koprivnica, limena glazba KUD-a Ludbreški Karlovac, puhački orkestar iz Domžala i KUD Podravka.

Podravkina udruga volontera Puls pozvala je posjetitelje na humanitarnu akciju “Od srca za osmijeh 2” kojom se želi realizirati projekt terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju, a najmlađi su mogli sudjelovali u likovnim radionicama, družiti se s maskotom Pčelice te gledati lutkarske predstave.

Služba ureda župana