Maturanti salonskim kolom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Koprivničko-križevačka županija ove je godine za preko 300 maturanata u Koprivnici i Đurđevcu na gradskim trgovima organizirala plesanje tradicionalnog salonskog kola kojim su obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja.

Podršku su im pružili profesori, ravnatelji, roditelji i prijatelji, a od Županije su na poklon dobili i majice kao uspomenu na svoje srednjoškolske dane.

U Koprivnici se maturantima obratio župan Darko Koren poželjevši im mnogo uspjeha u nastavku školovanja, kao i u pronalasku adekvatnog zaposlenja te je dodao: „Čestitam vam na završetku srednjoškolskog obrazovanja, u čemu, osim vas samih, veliku ulogu imaju i vaši profesori i ravnatelji. Oni su arhitekti svakog društva, a vi ste njihov najveći uspjeh. Želim da vam se u budućnosti ostvare sve želje i neka vas prati sreća u životnim izazovima koji su pred vama.“

Svoju su podršku maturantima pružili i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, kao i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.

Salonsko kolo nastalo je još u vrijeme hrvatskog nacionalnog preporoda kao jedinstveni ples, koji se sastoji od šest plesnih figura (osmica, zvijezda, karika, prolaz, zmija, naklon), a izvodi se jednostavnim plesnim koracima.

Služba ureda župana