Maturanti koprivničke Gimnazije posjetili Županijsku upravu

Kako bi se upoznali s osnovnim informacijama o Koprivničko-križevačkoj županiji i njezinom djelovanju, u srijedu, 4. listopada učenici četvrtog razreda Gimnazije „Fran Galović“  Koprivnica pod vodstvom profesora geografije i povijesti Zorana Pintarića, a u sklopu projekta „Zašto nam treba županija“, posjetili su Županijsku upravu, gdje su ih dočekali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Zamjenik Ljubić održao im je prezentaciju o teritorijalnom i demografskom ustroju Županije, s pregledom županijskih tijela i ustanova te im je govorio o najznačajnijim projektima, posebno u području obrazovanja, prednostima u odnosu na druge županije, gospodarstvu, prometnoj problematici, kulturi i razvoju turizma.

Učenici su zamjeniku i pročelnici postavili brojna pitanja, a između ostalo, zanimalo ih je kakva je situacija u poduzetničkim zonama, na koje načine Županija podržava studente i udruge mladih, kakve su mogućnosti osiguravanja sadržaja za mlade te koja su deficitarna zanimanja na ovom području.

Nakon ugodnog druženja, profesor Pintarić je u ime učenika Županiji zahvalio na pruženim informacijama, suradnji i podršci te je dodao kako će pri završetku projekta napraviti foto i video izložbu s navedenim temama, koju će predstaviti javnosti.

Služba ureda župana