Martinjska špelancija ove godine u Koprivnici

U petak, 12. rujna održan je radni sastanak na temu organizacije Velike martinjske špelancije na kojemu su sudjelovali zamjenik župana Darko Sobota, Denis Maksić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, direktor i stručni suradnik iz Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc i Krešimir Blažek te Suzana Vlahinja iz Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica.

Na sastanku je dogovoreno da će se 9. Velika martinjska špelancija održati u Koprivnici 25. listopada. Očekuje se nazočnost četrdesetak martinjskih majstora ceremonijala iz cijele Hrvatske koje će predvoditi Davor Dretar Drele i Vid Balog. Nakon martinjskog ceremonijala i krštenja mošta goste će zabavljati Žiga i Bandisti, a sprema se i niz drugih iznenađenja. I ove će godine iz Zagreba u Koprivnicu voziti izletnički vlak „Martin-express“.

Ovu manifestaciju već tradicionalno organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Županijskom zajednicom udruga vinogradara, vinara i voćara te Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Koprivnica.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.