Marta Kunštić osvojila 2. mjesto na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika u Italiji

U sklopu međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO Language Competition, na kojemu učenici raznih uzrasta pokazuju svoje vještine i znanja iz svih elemenata engleskog jezika, u finalni je krug bila pozvana učenica 8. razreda koprivničke Osnovne škole „Đuro Ester“ Marta Kunštić.

Finalno natjecanje održano je u Italiji, u mjesto Jesolo Lido Di Venezia, a Marta je imala konkurenciju od 20-ak kandidata iz 11 različitih zemalja u kategoriji za 7. i 8. razrede. S Martom je putovala njena mentorica Andreja Kerovec Letica, a u Italiji su upoznali učenike i mentore iz Albanije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunjske, Mongolije, Mađarske, Rusije, Ukrajine, Angole, Latvije, Kine, Malezije, Južne Afrike i, naravno, Hrvatske.

Marta se izvrsno snašla u svim traženim zadacima te je na kraju osvojila visoko 2. mjesto i time službeno položila A2 razinu prema CEF-u, europskom referentnom okviru. Ujedno je i jedina učenica iz cijele Hrvatske koja se plasirala među prva tri mjesta i vratila se s medaljom kući.

Služba ureda župana