Manifestacija „KUD Srce i prijatelji“ pokazala kako se njeguje tradicijska kultura

U sportskoj dvorani Srednje dvorane Koprivnica u organizaciji KUD-a “Srce” prošlog je vikenda održana sedma po redu manifestacija „KUD Srce i prijatelji“ kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te Nada Šešić i Zrinka Roksandić uime županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Kao što je istaknula predsjednica Maja Raščanec, riječ je o tradicijskoj manifestaciji tzv. izvornog folklora, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Ova manifestacija predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura te pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti.. U Koprivnici su tako još jednom prikazani bogatstvo i živopisnost narodnih nošnji te arhaični, tradicijski oblici igre, glazbe i običaja. Manifestacija je postala mjesto gdje se tradicijska kultura prenosi, doživljava i živi.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke organizatorima i sudionicima, a manifestaciju je uime Grada Koprivnice otvorila zamjenica Ostriž.

Uz domaćine KUD “Srce”, nastupili su i KUD „Tomislav“ iz Sibinja, Udruga „Kalinka – rusko govorno društvo iz Međimurja, KUD „Prijatelji“ iz Bereka te KUD „Donji Vidovec“.

 

Služba ureda župana