Manifestacija „Fest jazza Koprivnica“ ponovno u Gradu Koprivnici

Grad Koprivnica prošlog je vikenda bila domaćin 2. izdanja međunarodne jazz manifestacije na otvorenom „Fest jazza Koprivnica“. Tom su prilikom nastupili glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Španjolske, Portugala, Mađarske, Austrije i Švedske koji su svojim nastupom publiku upoznali s jazz glazbom.

U dva dana ljetnog Festivala uživalo je oko 3000 posjetitelja, a održano je devet  koncerata na glavnoj pozornici u centru grada Koprivnice, radionica jazz improvizacije te neizostavna festivalska noć uz jam session.

Nakon službenog otvorenja Festivala, nastupio je švedski trubač i multiinstrumentalist Lasse Lindgren nakon čega je nastupio i Miro Kadoić Sexteta te sastav Marca Santosa iz Portugala. Pored toga, ljubitelji jazz glazbe kroz vikend mogli su uživati i u Limenoj glazbi Virje,  Zvjezdanu Ružiću Sextetu, Markov Brother´s Organ 5, sastavu Chui, Ivanu Tiborczu Triou iz Mađarske, a na  After Fest Jazza partyju i na DJ Stelli.

Važno je napomenuti da Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe, „Jazz klub Koprivnica“ djeluje od 1997. godine, formalno je osnovana krajem 2000. godine, a u to vrijeme organizirala je više od 200 koncerata.

Služba ureda župana