Mali Gotalovčani prvi u Hrvatskoj na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice

Sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara, a uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je likovni, literarni i foto natječaj, na koji je pristiglo 928 likovnih radova iz cijele Hrvatske.

U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, prvo je mjesto osvojio skupni rad učenika kombiniranog razreda odjela 3. i 4. razreda Područne škole Gotalovo koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Gola, Lucije Lovković, Ivane Bosman i Jana Ciganeka, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić.

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i proslave sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u srijedu 3. svibnja u Zadru je održana svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim vatrogascima te sudionicima natječaja.

Osim što su osvojili vrijedne nagrade, Gotalovčani su uživali u ljepotama Zadra i okolice, s kojima ih je upoznao dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić. Uz dopredsjednika Golubića, svečanosti u Zadru prisustvovali su dozapovjednik JVP Đurđevac Marijan Kicivan te predsjednica požarnog područja Đurđevac Marijana Đođ.

Čestitke Gotalovčanima i njihovoj mentorici na ovom velikom uspjehu!

Služba ureda župana