Mali glazbeni sastavi iz Delova i Gole na državnim susretima

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u dvorani „Preporod“ u Dugom Selu , 5. listopada 2014. godine održan je 21. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na Susretu je nastupilo deset tamburaških sastava iz Maruševca, Šandorovca, Zaboka, Laza Bistričkog, Draganića, Jalševca Nartskog, Varaždina, Karlovca, Gole i Delova.

Ove godine za Susrete se prijavilo 58 tamburaških orkestara i sastava iz osam hrvatskih županija sa više od tisuću izvođača. Na državnim je susretima sudjelovalo devetnaest najboljih (devet orkestara i deset malih sastava). Susrete je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu predsjednika Željka Bradića te članova Siniše Leopolda i Ivana Potočnika .

Predstavnici naše Županije bili su mali glazbeni sastavi iz Delova i Gole. Udruga „Prekodravski zvon“ iz Gole u kategoriji malih koncertnih sastava osvojila je treće mjesto, dok su članovi malog tamburaškog sastava KUD-a Delovi, koji su se natjecali u kategoriji folklornih sastava, imali vrlo zapažen nastup te dobili visoke ocjene stručne komisije.

Zrinka Roksandić,
Tajnica ZKUU KKŽ