Mali folkloraši KUD-a Molve i KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca predstavili Županiju na Dječjim Vinkovačkim jesenima

U sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni, proteklog su vikenda u Vinkovcima održane Dječje Vinkovačke jeseni na kojima su se kao čuvari tradicijskog naslijeđa i kulturne baštine predstavili  mali folkloraši iz svih županija Hrvatske. Koprivničko-križevačku županiju predstavile su dječje grupe KUD-a Molve i KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca koje su sudjelovanje na ovoj manifestaciji  ostvarile   odlukom Selektorica na  16. Županijskoj smotri dječjeg folklora Koprivničko – križevačke županije.

Dječje folklorne skupine nastupile su  na pozornici u Glavnom šatoru, a prije samog nastupa svi sudionici odjeveni u svečane narodne nošnje svoga mjesta  prodefilirali su vinkovačkim ulicama. Ove godine na Dječjim Vinkovačkim jesenima nastupilo je 3.000 malih folkloraša  iz 60 dječjih folklornih skupina koje su garancija opstanka manifestacije, kao i hrvatske tradicijske kulture i baštine.

Nakon službenog dijela mali folkloraši su nastavili prigodno druženje kod ovogodišnjih domaćina, KUD-a “Slavko Mađer” iz Cerića i  KUD-a „Mladost“ iz Vođinca  gdje su stekli nova poznanstva i dogovorili  daljnju suradnju.

Izvor fotografija: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana