Mala virovska prkačijada dobila financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Projekt Mala virovska prkačijada koju Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje u sklopu Virovske prkačijade provodi u partnerstvu s Općinom Virje i Društvom žena Virje te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, dobila je ovih dana i financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projektu je odobreno 16 tisuća kuna na natječaju za financiranje projekata izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020. koji je Ministarstvo raspisalo početkom veljače.

Jedna smo od triju škola s područja naše županije kojoj su odobrena sredstva. Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja na financijskoj potpori, Koprivničko-križevačkoj županiji te partnerima u projektu Općini Virje i Društvu žena Virje. Odobrena sredstva utrošit ćemo u nabavu tehničke opreme koja nam je nužna za kvalitetnu organizaciju te naše aktivnosti“, kazala je ravnateljica škole Marica Cik Adaković nakon objave rezultata natječaja.

Dodajmo kako su sredstva iz predmetnog natječaja dodijeljena kao financijska potpora za provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020. radi zadovoljavanja različitih potreba učenika, a u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te poticanje razvoja dodatnih specifičnih oblika potpore učenicima.

Služba ureda župana