Luka List i Marta Kunštić nagrađeni Oskarom znanja

Oskar znanja nagrada je koja se dodjeljuje svake godine, a dobivaju je učenici koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, odnosno svi oni koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama.

Ovogodišnja dodjela nagrada održana je u virtualnom obliku zbog epidemioloških razloga, pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice županija, a oskare znanja za školsku godinu 2019./2020. školsku godinu dobilo je 282 učenika i 192 mentora.

Od učenika s područja Koprivničko-križevačke županije, Oskarom znanja nagrađen je Luka List, koji je sada student kemije na PMF-u, a nagradu je primio kao učenik Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica za prvo mjesto na državnom natjecanju iz kemije, kao i za brončanu medalju na Olimpijadi u Parizu. Njegova mentorica bila je Radmila Moferdin.

Oskara znanja dobila je i Marta Kunštić, također iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, i to za prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije, dok je njezin mentor bio Danijel Kolarić.

Luki i Marti čestitamo na osvajaju ovih prestižnih nagrada te što svojim znanjem i sposobnošću na najbolji način doprinose promociji Koprivničko-križevačke županije!

 

Služba ureda župana