Ljetni radovi u desetak Županijskih škola

Koprivničko-križevačka županija financijski potpomaže građevinske radove u osnovnim i srednjim školama koji se izvode za vrijeme ljetnih praznika. Ukupna vrijednost radova koja se trenutno izvode iznosi gotovo 300 tisuća kuna.
Škole koje je Županija uvrstila na popis za ljetne radove u 2014. godini su: OŠ Ferdinadovac, OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno, OŠ Kalnik, OŠ Koprivnički Bregi, PŠ Prugovac (u sastavu OŠ Kloštar Podravski), OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i njihova Područna škola Imbriovec, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.
U navedenim školama izvršiti će se zamjena stolarije gdje će biti utrošeno nešto više od 272 tisuće kuna s PDV-om, osim u OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno gdje će se sprovesti sanacija centralnog grijanja za koju je planirano 24 tisuće kuna.
Planira se i sanacija centralnog grijanja PŠ Kolarec te nabava uredskog i učioničkog namještaj za sedam škola, a planirana se utrošiti 235 tisuća kn s PDV-om. Valja spomenuti i OŠ Koprivnički Ivanec koja od početka školske godine 2014./2015. počinje sa radom za koju će biti izdvojeno 50 tisuća kuna.
Prema odluci župana, škole mogu samostalno provoditi postupak nabave, tako su Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Srednja gospodarska škola Križevci provele postupak nabave za sanaciju kotlovnica u vrijednosti 135 tisuća kuna koje će financirati Županija.

Osim pomoći županije, škole imaju osigurana sredstva na investicijskom održavanju pa na taj način mogu i same sanirati određenu štetu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Web OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje