„Ljekarne Koprivnica“ proslavile 66. obljetnicu djelovanja

U srijedu, 16. prosinca županijska ustanova „Ljekarne Koprivnica“ obilježile su 66 – tu obljetnicu djelovanja samostalne zdravstvene ustanove.

Svečanost je otvorio ravnatelj „Ljekarni Koprivnica“ mr. sc. Dragutin Korošec koji je u prezentaciji prikazao povijesni osvrt Ljekarni te govorio o njihovom razvoju. Ustanova danas ima 5 ljekarničkih jedinica i 18 djelatnika zahvaljujući dobroj suradnji i podršci osnivača naglasio je ravnatelj Korošec.

Današnju svečanost uveličao je predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Mile Klepo koji je istaknuo kako 43 godine svjedoči radu, razvoju i zalaganju svih ljudi u Koprivnici koji su na neki način dali značajan prilog pokušaju razrješavanja otvorenih pitanja ljekarničke djelatnosti.

IMG_1069mNekoliko riječi uputio je i župan Darko Koren, u ime osnivača koji se prisjetio teških trenutaka razvoja ustanove, ali je istaknuo zadovoljstvo što se ustrajalo u održavanju te djelatnosti koja doprinosi uređenosti sustava zdravstvene zaštite na području Županije. „Ova županijska ustanova pokriva tri ruralna područja: Rasinju, Sokolovac i Drnje što je izuzetno važno radi dostupnosti ove usluge građanima u tim područjima“ rekao je župan Koren.

Današnjem događaju prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, ravnatelji županijskih zdravstvenih i ostali ustanova, Zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te predstavnici dobavljača s kojima ljekarne surađuju.

Nakon svečanosti posjetitelji su prisustvovali otvorenju i razgledavanju restaurirane stare ljekarne (Ueteres pharmacy) čiji namještaj potječe iz nekadašnje ljekarne na koprivničkom trgu K spasitelju, koja je otvorena davne 1888. godine, a sačuvana je oprema i namještaj koji je 1945. godine preseljen u ljekarnu u Novigrad Podravski. Na ovaj način očuvat će se uspomena na početak rada i razvoja Narodne ljekarne Koprivnica u samom sjedištu Ljekarni Koprivnica zaključeno je na današnjoj svečanosti.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.