„Ljekarne Koprivnica“ obilježile 71. obljetnicu postojanja

U prostorijama „Ljekarni Koprivnica“ danas je obilježena 71. obljetnica postojanja ljekarničke ustanove „Ljekarne Koprivnica“ Koprivničko-križevačke županije kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

O samom poslovanju kao i o povijesti „Ljekarni Koprivnica“ govorio je ravnatelj Dragutin Korošec istaknuvši: „Prije 67 godina, ljekarne su se počele samofinancirati, a prošlo je 71  godina kako djeluju na području Koprivničko – križevačke županije, u društvenom sektoru kao ustanove“. Dodao je da je danas u sustavu pet ljekarni, dvije u Koprivnici te u Sokolovcu, Drnju i Rasinji te pri tom posebno zahvalio Županiji na pomoći i podršci riječima: „Posebne zahvale upućujem Županiji što nam je dodijelila prostor na Florijanskom trgu gdje nam je danas uprava i centralna ljekarna, ali i na sada već dugogodišnjoj suradnji.“ Na kraju se zahvalio svima na doprinosu  i suradnji „jer bez Vas ne bi bilo ni naših ljekarni“.

Uime osnivača prisutnima se obratio župan Koren zahvalivši ravnatelju Korošcu, jer je „iz jednog izgubljenog slučaja našeg zdravstvenog sustava napravio jednu lijepu malu tvrtku s kojom se Županija izuzetno ponosi“. Pored toga, istaknuo je da „Ljekarne Koprivnica“  promatra kao sastavni dio županijskog sustava jer one „u najvećem dijelu funkcioniraju na tržištu i to uspješno čine, a dokaz je izviješće o poslovanju i razvojni put. Naše Ljekarne napravile su veliki iskorak u organizaciji i uspjele kvalitetno riješiti pitanje vlastitih prostora, stoga im od srca čestitam na dugogodišnjem uspješnom radu“.

Nakon uvodnog dijela, ravnatelj Koročec održao je prezentaciju na temu Revizija vrijednosti naknade za izdavanje lijekova u ljekarničkim ustanovama, nakon čega je upriličeno i prigodno druženje.

Služba ureda župana