Likovnom radionicom „Peski-Art 2019. Đurđevac“ obilježen Dan neovisnosti

U utorak 08.listopada u đurđevačkom Domu „Mladen Markač“ je održana likovna radionica „Peski-Art Đurđevac“ kojom je obilježen Dan neovisnosti. Na  sedmoj po redu radionici sudjelovalo je pedesetak likovnih umjetnika iz devet županija kontinentalne Hrvatske, a podršku umjetnicima je u ime Koprivničko-križevačke županije dala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Umjetnički voditelj radionice je i ove godine bio povjesničar umjetnosti prof. Franjo Horvat, a radovi koji su nastali u sklopu radionice će se darovati Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin. Sudionike likovne radionice u ime pokrovitelja pozdravili su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić, a svečanosti otvorenja prisustvovali su  i general Mladen Markač te predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić.

Za sudionike je priređen i bogat kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg je održana prezentacija „Pogače z oreji“ te proslavljen rođendan podravske pjesnikinje Marice Hasan, a dodijeljene su diplome i povelje kojima je Hrvatski sabor kulture zahvalio članovima udruge „Peski-Art Đurđevac“ za dugogodišnji predani rad na kulturnom amaterizmu i doprinos hrvatskoj kulturi.

Služba ureda župana