Likovnom kolonijom obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Udruga “Peski-Art Đurđevac” i Etno kuće Karlovčan dana 05. kolovoza 2021. likovnom kolonijom “Brodić-Drava 2021.” obilježili su Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Organizatori udruga “Peski-Art Đurđevac i Etno kuće Karlovčan zamislili su nešto drugačijom likovnom kolonijom obilježiti Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Naime, bilo je zamišljeno da se cijeli program održi na brodu “Galija” vožnjom Dravom, no kako je bila najava lošeg vremena organizatori su program morali prilagoditi te se radni dio kolonije održao na Etno imanju Obitelji Karlovčan, a nakon toga za sudionike kolonije priređena je vožnja i druženje brodom po rijeci Dravi.

Program je započeo minutom šutnje i odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Uslijedilo je likovno stvaranje članova i prijatelja udruge “Peski-Art Đurđevac” na Etno imanju obitelji Karlovčan, nakon čega je za sudionike organizirano druženje i vožnja brodom rijekom Dravom.

Svoj doprinos uspjehu likovne kolonije dali su likovni stvaratelji Verica Babec, Nadica Markov, Božica Pukec, Zdravko Šabarić, Pero Topljak, Željko Bečaj, Đuro Škurdija, Ivan Rođak, Slobodan Blaževski, Stanko Sabol, Josip Tkalčec i Franjo Mihočka te organizacijskim aktivnostima članovi obitelji Karlovčan te prijatelji Zdravko Hrvoić, Željko Molvarec i Mirko Potroško Nastali likovni radovi u znak zahvalnosti za suradnju ostali su Etno imanju obitelji Karlovčan te će popuniti likovnu zbirku izložbenog prostora na etno imanju.

Zadovoljni organizatori i sudionici izrazili su želju da se ovakva suradnja i program nastavi i u slijedećim godinama i da ovaj događaj postane tradicionalan način obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Izvor: Udruga Peski art Đurđevac