Laboratoriju koprivničke bolnice dodijeljena akreditacija Hrvatske akreditacijske agencije

Proces akreditacije započeo je u 7. mjesecu 2008. godine i uspješno je završen u 12. mjesecu 2009. godine. Ocjena prijave uspješno je obavljena 1. ožujka 2010. godine. Time je laboratorij koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ postao prvi županijski laboratorij koji je dobio ovo prestižno priznanje kvalitete. Svečanost glede uručivanja akreditacije održana je u utorak, 11. svibnja, u Edukacijskom centru bolnice, uz nazočnost brojnih gostiju. Ravnateljica bolnice Gordana Slavetić pozdravila je goste i zahvalila im na potpori u nastojanju da dobiju akreditaciju.

Predstojnik jedinice samostalne djelatnosti medicinske biokemije Željko Sinjeri održao je prezentaciju o povijesti laboratorija te o koracima koji su provedeni u sustavu kvalitete do danas. Objasnio je da akreditacija vrijedi do 2015. godine što znači da će laboratorij do tada biti pod stalnim nadzorom. Laboratorij time dobiva više naručitelja, priznavanje rezultata na drugim tržištima unutar EU, ali i povećanje povjerenja samih korisnika. Željko Sinjeri nije zaboravio zahvaliti Županiji na pomoći oko prve informatizacije laboratorija koja je počela 2006. godine, ali je zahvalio i svim vanjskim suradnicima kao i djelatnicima samog laboratorija. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić naglasio je kako ovakvi događaji svjedoče o kvaliteti, transparentnosti i priznatosti naših zdravstvenih usluga izvan granica Hrvatske pa po tome već možemo smatrati da se nalazimo u Europi.

Gostima i djelatnicima bolnice obratio se i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Izjavio je kako svjedočimo povijesnom trenutku važnom ne samo za bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“ već i za cjelokupni zdravstveni sustav. – „Nitko u današnjim prilikama ne može puno učiniti sam bez ičije pomoći i zato sam svjestan da je ostalo još puno posla po pitanju opreme i po pitanju u ulaganja u ljudske resurse. Ljudi su i kroz dobivanje ove akreditacije dokazali da su ključ uspjeha. Vodstvo koprivničke bolnice i djelatnici laboratorija predvođeni Željkom Sinjerijem ovime su postigli vrhunac u svojoj djelatnosti prema europskim standardima. Zato im i u svoje osobno ime želim čestitati na tome.“ – rekao je Darko Koren.