Laboratorijske službe Zavoda za javno zdravstvo Županije započele s radom na novoj lokaciji

Laboratorijske službe Zavoda za javno zdravstvo Županije započele su s radom u potpuno obnovljenom prostoru prizemlja zgrade „stare interne“ u sklopu Opće bolnice.

Nove prostore Zavoda za javno zdravstvo,  jučer su obišli koprivničko-križevački župan Darko Koren u pratnji ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo gđe. Draženke Vadle i suradnika.

U novo obnovljeni prostor  prizemlja na približno 700 m2 preseljene su laboratorijske službe Zavoda, Služba za zdravstvenu ekologiju i Odjel za sanitarnu i javnozdravstvenu mikrobiologiju Službe za mikrobiologiju koji analiziraju zdravstvenu ispravnost i kakvoću svih vrsta voda (pitkih, otpadnih, površinskih, bazenskih), namirnica, predmeta opće uporabe, analiziraju mikrobiološku čistoću objekata, obavljaju kontrolu provođenja sterilizacije i kontrolu kliconoštva osoba pod zdravstvenim nadzorom.

Uređenjem novog prostora za navedenu laboratorijsku djelatnost Zavoda stečeni su uvjeti za akreditaciju laboratorija prema normi HRN 17025 te proširenje djelatnosti za analizu zraka i otpada.

Rekonstrukcija prizemlja zgrade započela je početkom 2009. godine. Ukupna vrijednost radova iznosila je 6 milijuna kuna od čega je Koprivničko-križevačka županija osigurala 4,8 milijuna, a preostali iznos od 1,2 milijuna kuna Zavod za javno zdravstvo iz vlastitih prihoda.

U prostor je djelomično ugrađena postojeća opreme i namještaj, ali i 600 tisuća kuna vrijedna novonabavljena oprema koju je financirao Zavod za javno zdravstvo.

Na Florijanskom trgu 4 ostale su raditi službe za epidemiologiju, školsku medicinu, javno zdravstvo, centar za prevenciju ovisnosti i služba za zajedničke poslove s upravom.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ujedno je obišao i prizemlje dosadašnjeg sjedišta Zavoda za javno zdravstvo na Florijanskom trgu gdje su započeli radovi na rekonstrukciji prizemlja u koji će se preseliti Županijska ljekarna.