Učenici Osnovne škole Videm pri Ptuju pobjednici su 22. kviza “Europa moja domovina – Bakovčica 2019.”

Područna škola Bakovčica u petak, 31. svibnja organizirala je 22. Međunarodni kviz znanja i prijateljstva “Europa moja domovina – Bakovčica 2019.”, kojemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na kvizu su sudjelovali: Hrvatsko-mađarska narodnosna dvojezična škola Petrovo Selo iz Mađarske, Osnovna škola Videm pri Ptuju iz Slovenije, Osnovna škola Milija Nikčević iz Nikšića, Crna Gora, Osnovna škola Vugrovec Kašina i Osnovna škola Legrad, a učenici su se natjecali u poznavanju hrvatske povijesti.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke školi i učitelju Radovanu Kneževiću na poticanju međunarodne suradnje te je učenicima i mentorima poželio dobrodošlicu i mnogo sreće u natjecanjima. Školama koje su se natjecale uručio je umjetničke slike, a program je vodio učitelj Knežević, koji je naglasio kako je cilj manifestacije povezivanje škola i širenje prijateljskih odnosa. U ime domaćina, obzirom da Područna škola spada pod koprivničku Osnovnu školu Braće Radić, pozdrave je uputio ravnatelj Krešimir Grgac.

Iako su svi učenici pokazali iznimno znanje, Stručna komisija predvođena profesoricom Lidijom Vranar prosudila je kako su učenici Osnovne škole Videm pri Ptuju iz Slovenije, najbolji, drugo su mjesto osvojili učenici Hrvatsko-mađarske narodnosne dvojezične škole Petrovo Selo iz Mađarske, a treći su bili učenici osnovne škole Legrad.

Manifestaciji su još prisustvovali predstavnici diplomatskog zbora, Agencije za odgoj i obrazovanje, nastavnici te brojni mještani.

Služba ureda župana