Kvalitetu rada u Domu za starije i nemoćne garantira norma ISO 9001:2008

U prostorima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica u srijedu, 25. kolovoza, održana je konferencija za medije. Uz ravnateljicu Vesnu Križan i voditeljicu Kluba „Mariške“ Vericu Šarlija, konferenciji su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima. Bila je to prilika da se javnost informira o primjeni norme ISO 9001:2008 u Domu, te aktualnostima programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama.

Župan Koren je pohvalio kvalitetno upravljanje ustanovom, te čestitao zaposlenicima Doma na zadovoljavanju kriterija o primjeni norme ISO 9001:2008. Osvrnuo se na projekt Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, koji se financira zajedničkim sredstvima Županije i jedinica lokalne samouprave, rekavši kako su ga općine i gradovi dobro prihvatili. – „Projekt je prepoznat od strane općina pa se stoga razmatra povećanje broja korisnika i zapošljavanje većeg broja gerontodomaćica. Uz to što garantira neophodnu skrb za potrebite diljem Županije, program zapošljava ženske osobe koje su slabije konkurentne na tržištu rada, stoga mi je drago da smo prvi u Hrvatskoj po tom programu.“ – kazao je župan i najavio proširenje ove djelatnosti komercijalizacijom poslova i uvođenjem skrbi o starijima u domaćinstvu za sve zainteresirane.

Ravnateljica Vesna Križan je pojasnila proces dobivanja norme ISO 9001:2008, kazavši kako zadržavanje tog standarda garantira kvalitetniju skrb o starijim osobama. – Dana 13. srpnja imali smo prvu kontrolu primjene norme, a zaposlenici Doma prvi su uz pomoć tvrtke koja se bavi procesima certificiranja kreirali standarde. Proces je bio dugotrajan i odvijao se paralelno s našim redovnim zadacima. Mogu reći da su rezultati ocjene jako dobri, a izazov je bio da naše usluge provodimo na visokoj razini. Upravo je to misija naše ustanove, a vizija je da budemo vodeća ustanova socijalne skrbi u Hrvatskoj. – poentirala je ravnateljica.

Nakon konferencije za medije organiziran je posjet obitelji Pakasin u Koprivnici, koja je jedan od korisnika programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama. Tamo se iz prve ruke vidjelo na koji način funkcionira rad jedne od gerontodomaćica, a župan je u razgovoru s gospođom Pakasin imao priliku saznati koliko starijim osobama ovakva pomoć i skrb znače.

Istog dana u prostorijama Doma za starije i nemoćne organizirana je zajednička proslava rođendana za sve korisnike rođene u kolovozu. Rođendan svim slavljenicima čestitali su zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki, koji su se zajedno s korisnicima zabavljali uz nastup sastava „Seniori“.