Kulturno-umjetničko društvo „Fran Galović“ Peteranec nastupilo na međunarodnom festivalu u Poljskoj

Kulturno-umjetničko društvo „Fran Galović“ Peteranec sudjelovao je na poziv Muzsa Festival Organising Officea na međunarodnom festivalu pod nazivom IV. Summer Arts Festival održanom u Krakowu.

Kulturno-umjetničko društvo predstavilo se sa dvije koreografije, izvornim pjesmama i kolima mjesta Peteranec kao i podravskim napjevima i plesovima na dvije festivalske pozornice.

Ukupno je na festivalu sudjelovalo 16 folklornih društava i zborova, a članovi kulturno-umjetničkog društva „Fran Galović“ Peteranec dobili su posebne pohvale za izvedbu uživo sa tamburašima i pjevanjem uz plesanje.

Za nastup na festivalu, koreografije je osmislila voditeljica Marina Njerš, voditelj tamburaša bio je Dino Ciganek dok je vokalni voditelj bio Miran Blažek.

Ovaj put podržala je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Općina Peteranec, Turistička zajednica Grada Koprivnice i Turistička zajednica Republike Hrvatske, a svakako je bitno spomenuti da je član društva Jurica Hrenić osvojio drugo mjesto na 7. Međunarodnom natjecanju kompozitora Antonin Dvorak.

Služba ureda župana