Kuhari iz Doma za starije i nemoćne Koprivnica osvajači srebrne medalje na Državnom prvenstvu kuhara

Mladen Malezi i Dražen Hodić iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica sudjelovali su na 12. Državnom prvenstvu kuhara i osvojili srebrnu medalju.

Ovi profesionalni kuhari iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, osvojili su medalju u kategoriji bez glutenske bolničke prehrane, odnosno hrvatske kulinarske baštine, a Malezi je dobio i priznanje za jelo u kategoriji umjetnosti kuhanja.

Državno prvenstvo kuhara dio je najveće i najznačajnije kulinarske struke Dana hrvatskog kulinarstva, a ove godine održan je u Varaždinskim Toplicama u hotelu Minerva. Kuhari su na natjecanju bili izloženi mnogim pritiscima, a sve pred stručnom komisijom koju je činilo 12 osoba hrvatske kuharske reprezentacije, akademici i drugi stručnjaci Hrvatskog kuharskog saveza. Ove godine natjecalo se više od 100 kuhara iz cijele Hrvatske u 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima a la carte restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude autohtona jela svoga kraja.

Malezi i Hodić su česti sudionici kulinarskih natjecanja te dobitnici više nagrada i priznanja. Mladen Malezi je osvajač 4. mjesta na državnom natjecanju u Opatiji, a Dražen je jedan od pobjednika Žgancijade u Koprivnici.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.