KUD „Rudar“ Glogovac na gostovanju u zemlji ruža, rakije i jogurta

Od 4. do 8. rujna 2014. godine, članovi KUD-a „Rudar“ Glogovac sudjelovali su na 6. Međunarodnom festivalu folklora „All Together We Can 2014“ u organizaciji Općine Septemvri povodom pedesete obljetnice postojanja.

Uz KUD “Rudar“ Glogovac, koji su ujedno bili jedini predstavnici iz Republike Hrvatske, na Festivalu su sudjelovale folklorne skupine iz Grčke, Turske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Službeno otvaranje upriličeno je svečanim programom na kojem su uz brojne poznate bugarske umjetnike, tri sopranistice obučene u haljine boje bugarske zastave otpjevale sve himne zemalja sudionica. Svojim nastupima, članovi KUD-a „Rudar“ prikazali su djelić kulturne baštine Podravine i Bilogore u tri grada – Septemvri, Pazardzhik, Panagyutishte, te na taj način predstavili svoje mjesto, općinu, županiju i državu.

U slobodno vrijeme, članovi KUD-a posjetili su i razgledali Pazardzhik, grad koji leži na obalama rijeke Marice, grad Panagyurishte te uživali u tradicionalnim jelima i delicijama Bugarske.

„Ovom gostovanju pomogli su ljudi dobrog, velikog i plemenitog srca koji cijene i poštuju rad kulturnih amatera, koji se zalažu za očuvanje kulturne baštine našeg kraja, te time nagradili rad vrijednih amatera iz Glogovca“ istaknula je Zrinka Roksandić, tajnica Županijske zajednice kulturno umjetničkih udruga i voditeljica KUD-a „Rudar“ iz Glogovca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.