KUD Prugovac predstavnik Županije na 49. Đakovačkim vezovima

Đakovački vezovi danas su dobro poznata i afirmirana manifestacija izvornog narodnog folklora koja želi sačuvati uspomenu na davna vremena.
Središnji program 49. Đakovačkih vezova održao se u nedjelju, 5. srpnja velikim mimohodom u kojem je sudjelovalo više od 5.000 sudionika iz 80 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, te jahači i svatovske zaprege.
Uz folklorne skupine iz Slavonije, Baranje te cijele Hrvatske, u mimohodu su se našle i inozemne, iz Kanade, SAD-a, Austrije, Mađarske, BiH, Slovačke i Ukrajine.
Svečana povorka krenula je od Malog parka do Strossmayerovog parka gdje su se na velikoj pozornici održavale smotre folklora – Međunarodna smotra, smotra izvornog folklora Hrvatske, te na kraju smotra folklora Slavonije i Baranje. Predstavnici naše Županije bili su članovi KUD –a Prugovac.
Na ulicama Đakova moglo se je vidjeti nekoliko tisuća narodnih nošnji. Tisuće sudionika zapjevalo je i zaplesalo te sa sobom donijelo običaje svoga kraja. U tom mnoštvu čuli su se i zvuci podravske pjesme, vidio se tek mali dio folklornih običaja i nošnje Podravine.

Zajednica KUD-ova Koprivničko – križevačke županije