KUD „Prigorec“ iz Svetog Petra Orehovec predstavio Koprivničko-križevačku županiju na 54. Vinkovačkim jesenima

U Vinkovcima se 22. rujna održao Svečani mimohod – najposjećenija i najspektakularnija priredba 54. Vinkovačkih jeseni na kojem su uz brojne folklorne skupine nastupili i članovi KUD a „Prigorec, Sveti Petar Orehovec“ koji se predstavio  izvornim scenskim prikazom ”Peteranjski spomenjki” sa područja Sveti Petar Orehovec.

Čuvari tradicijske kulture, 69 folklornih društava  iz cijele Hrvatske,   ali i iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Austrije  i Rumunjske i ove su se godine predstavili  i prodefilirali  vinkovačkim ulicama na oduševljenje velikog broja posjetitelja. Oni najbolji među njima, odnosno pobjednici županijskih smotri, nastupili su  na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora koja se održala nakon mimohoda .

Više od 3000 sudionika pjevalo je i plesalo vinkovačkim ulicama,  pokazalo  kulturnu baštinu, raskošnu narodnu nošnju i običaj kraja iz kojeg dolazi. Uz raspjevane folkloraše  u svečanom mimohodu sudjelovalo je i 30 konjskih zaprega te 52 konjanika. Tradicionalno, na kraju mimohoda, na vinkovačkom stadionu  zaplesalo se najveće šokačko kolo. Program se nastavio   pod šatorom Vinkovačkih jeseni, na smotri izvornog hrvatskog folklora.

Služba ureda župana