KUD Molve predstavili našu Županiju na 50. Vinkovačkim jesenima

Šarenilo nošnji i prikazanih običaja iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, opravdali su očekivanja velikog broja gledatelja okupljenih na vinkovačkim ulicama u nedjelju 20. rujna 2015. godine.
Kao i svake godine Koprivničko – križevačka županija imala je svog predstavnika. Ove godine ta je čast pripala KUD-u Molve, te su se na ovogodišnjim 50. Vinkovačkim jesenim čuli i zvuci poznatih podravskih pjesama, vidio se djelić podravskih plesova i ljepota narodne nošnje Molvi. Domaćini našim Molvarcima bili su članovi KUD-a „Ivan Domac“ iz Privlake.
Početak, ali i kraj mimohoda 50. Vinkovačkih jeseni, označili su kuburaši , Gradski puhački orkestar, mažoretkinje, predstavnici manifestacije Mladost i ljepota Slavonije i Zimskog spremanja, Vinkovački šokački rodovi, samičari seminara folklora panonske zone, etno frizure Hrvatske, KUD Tkanica iz Vinkovaca u starogradskim nošnjama te Prva kandžijaška udruga Kruševica 2010.
U svečanom mimohodu sudjelovalo je i više od četiri tisuće sudionika. Uz 80 folklornih skupina ulicama Vinkovaca prošlo je pedesetak gajdaša, pedesetak lipicanaca i konjanika te dvadesetak svečanih konjskih zaprega. Nakon mimohoda, tradicionalno, sudionici su, uz posjetitelje, zaplesali „najveće kolo“ na stadionu NK Cibalije. Uz ulice i trgove, po prvi puta plesalo se i na Slavonskom sokaku, a program se nastavio na glavnoj pozornici u središtu grada gdje je održan drugi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora.

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga

Koprivničko-križevačke županije