KTC, Hartmann i Vemo trade dobitnici prestižnih priznanja „Zlatna kuna“

"Zahvaljujem svima koji djeluju u županijskom gospodarstvu, od malih poduzetnika i obrtnika do najvećih tvrtki te se nadam kako ćemo ubuduće imati još veću konkurenciju u osvajanju ovih prestižnih priznanja.“

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, koja je održana u utorak 12. rujna, dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2016. godini.

Sjednicu je vodio predsjednik Županijske komore Mirko Habijanec, koji je naglasio kako je vrijeme za reforme u gospodarstvu kako bi se mogli ostvariti pozitivni pomaci. O stanju u gospodarstvu govorili su i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te zamjenik predsjednika Uprave Odbora HGK, ujedno i predsjednik Uprave Podravke, Marin Pucar, dok je župan Darko Koren poručio kako „bez jakih gospodarskih subjekata, predvođenih Podravkom, koja je generator rasta i razvoja ovog kraja, nema ni jake Županije“.

Veseli me što se možemo pohvaliti gospodarskim rezultatima, a današnje nagrade najuspješnijima samo su poticaj za daljnji aktivan rad. Zahvaljujem svima koji djeluju u županijskom gospodarstvu, od malih poduzetnika i obrtnika do najvećih tvrtki te se nadam kako ćemo ubuduće imati još veću konkurenciju u osvajanju ovih prestižnih priznanja.“, dodao je župan te uputio čestitke nagrađenima.

Nakon uvodnih riječi, uslijedilo je predstavljanje publikacije HGK pod nazivom „Županije – razvojna raznolikost i gospodarski potencijal“ o kojoj je govorio direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimir Savić. Ovogodišnja priznanja „Zlatna kuna“, koja su od 1993. godine simbol uspješnosti i kvalitete u poslovanju, uručena su tvrtki Vemo trade d.o.o. u kategoriji malih poduzeća, tvrtki Hartmann d.o.o. u kategoriji srednjih, te tvrtki KTC d.d. u kategoriji velikih poduzeća.

U ime dobitnika, zahvalu na priznanjima uputio je predsjednik Upravnog odbora KTC-a Ivan Katavić, istaknuvši važnost domaće proizvodnje i veliki potencijal gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Svečanoj sjednici još su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine KKŽ Željko Pintar, predstavnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, ravnatelji županijskih ustanova te brojni gospodarstvenici i ostali uzvanici.

Služba ureda župana