Križevački Radnik, koprivnički Hangar 18 i đurđevački Lasselsberger-Knauf dobitnici priznanja „Zlatna kuna“ za najbolje podravsko-prigorske tvrtke

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica koja je održana u ponedjeljak, 3. rujna, dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ za postignute u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini, a događanju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Ovogodišnja priznanja „Zlatna kuna“, koja su od 1993. godine simbol uspješnosti i kvalitete u poslovanju, uručena su đurđevačkom Lasselsberger-Knaufu u kategoriji malih poduzeća, koprivničkom Hangaru 18 u kategoriji srednjih, te križevačkom Radniku kategoriji velikih poduzeća.

Kao što je pojašnjeno na sjednici, Lasselsberger-Knauf primjer je uspješnog stranog ulaganja u Županiji, zabilježili su rast prihoda od 39% te su u novu tvornicu investirali 23 milijuna kuna. Hangar 18 spada među 500 najbrže rastućih tvrtki u Europi i Aziji te među 50 najbrže rastućih tvrtki u IT sektoru u srednjoj Europi, a trenutno pripremaju pokretanje proizvodnje televizora. Radnik je obilježio 70 godina djelovanja, posluje s 499 milijuna kuna prihoda i 35 milijuna dobiti te osigurao stipendije i radna mjesta za dvjestotinjak inženjera i građevinaca. U ime nagrađenih, na priznanjima je zahvalio predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec.

Zamjenik Ljubić kazao je kako Županija razvoju gospodarstvu pomaže nizom mjera i aktivnosti, ali i ulaganjem u promociju obrtničkih zanimanja i kreiranjem obrazovnih programa prema potrebama lokalnih gospodarstvenika. Također je istaknuo kako je Županija u samom vrhu prema gospodarskim pokazateljima te je čestitao dobitnicima na osvojenim priznanjima koja će im biti poticaj za još kvalitetniji i uspješniji rad.

Sjednicu je vodio predsjednik Županijske komore Marin Pucar, ujedno i predsjednik Uprave Podravke, koji je kao najvažniji problem izdvojio nedostatak radne snage zbog iseljavanja te je naglasio nužnost porezne reforme i rasterećenja gospodarstva, što je i poruka koja se mora poslati ministru financija i Vladi RH kako bi se zadržalo naše radnike.

U ime saborskih zastupnika okupljenima se obratio Damir Felak, a svečanosti je prisustvovao i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš, koji je sa suradnicima predstavio projekt Digitalna komora i Gospodarska mreža.

Služba ureda župana