Križevačka Hedona otvorila novi proizvodni pogon

U Križevcima je danas  otvoren novi proizvodni pogon tvornice čokoladnih proizvoda Hedona, a svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren dok je čast da bude kuma ceremonije pripala veleposlanici Švicarske u RH Nj. E. Emiliji Geoergievoj.

Hedona je novi pogon otvorila na deveti rođendan, veličine je 600 metara četvornih,  a zapošljava 27 osoba, od toga 17 osoba s invaliditetom. Osnivač tvornice je Udruga osoba s invaliditetom Križevci čiji je predsjednik Petar Gatarić na otvorenju kazao kako je Hedona, osim što je prepoznata diljem Hrvatske uspjela poboljšati položaj osoba s invaliditetom koji su posebno marginalizirani na tržištu rada.

Prigodnim riječima su se obratili i zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić te Branko Hrg, državni tajnik u Ministarstvu obrane, koji su Hedonu istaknuli kao ponos Križevaca, dok je gradonačelnik Mario Rajn naglasio kako će Grad i dalje biti podrška u još većoj inkluziji osoba s invaliditetom.

Župan Koren je čestitao svim djelatnicima, idejnim začetnicima i upravljačkim strukturama koje vode tvrtku koja u najboljem svjetlu pokazuje društvenu odgovornost i socijalnu uključenost. „Hedona je postala brand grada Križevaca, pa samim time i naše županije. Prije puno vremena Križevački štatuti su bili nešto po čemu je grad Križevci bio prepoznat, nakon toga smo uspjeli našeg sveca, svetog Marka Križevčanina dovesti do te razine da smo poznati po njemu, a u novije vrijeme Hedona je  pojam po kojem su Križevci prepoznati i daleko izvan naših granica, zahvaljujući svim  dobrim ljudima koji su uključeni u ovu priču“, istaknuo je župan i poručio da će Županija i dalje podržavati i pomagati projekt i tvrtku.

Direktorica Hedone Alemka Lončar rekla je da je veseli činjenica da je cijela priča prepoznata i šire Križevaca te da će se nastaviti u tom smjeru. „Trudit ćemo se i dalje proširiti naše poslovanje, rasti i na taj način biti u stanju zaposliti još više osoba s invaliditetom“, kazale je Lončar.

Prisutnima se obratio i pomoćnik ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Alen Kolar, a na kraju i počasna kuma ceremonije otvorenja  Nj. E. Emilija Geoergieva, veleposlanice Švicarske u RH. „U Švicarskoj se mnogo toga vrti oko čokolade. Švicarska je, osim toga, zemlja u kojoj uključivost cijelog društva ima jako veliku ulogu. Upravo su ove dvije teme u srcu za Hedonu“, poručila je veleposlanica Georgieva.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana