Kreću pripreme za 16. Dane travnjaka

Prva sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka održana je u prostorima Županije u srijedu 8. veljače. Razgovaralo se o sadržaju i aktivnostima sada već 16. po redu Dana travnjaka, koji će se održati 12. i 13. svibnja na koprivničkom sajmištu. Novost je što nositelj organizacije više nije PORA Razvojna agencija, već Županija odnosno njen Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam.

U organizaciju manifestacije također su uključeni Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska poljoprivredna agencija, Grad Koprivnica, PORA, županijska Turistička zajednica, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Srednja gospodarska škola Križevci, Konjički klub Koprivnica, te Obrtnička i Gospodarska komora.

Kako je pojasnio predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota cilj Dana travnjaka je promocija poljoprivredne proizvodnje, uzgajivača stoke i proizvodnje mlijeka s područja naše Županije. Stoga će i ove godine manifestacija obilovati brojnim atraktivnim događanjima poput Bambino cupa, natjecanja u ručnoj košnji i tradicijskog prikaza košnje, ali i stručno-edukativnim sadržajima te okruglim stolovima o aktualnostima u agraru.

Pročelnik Denis Maksić je kazao da će se nastojati osigurati što više izlagačkog prostora za poljoprivrednike, obrtnike i proizvođače poljoprivredne opreme kako bi se ova tradicionalna manifestacija podigla na još viši nivo.