Kreće rekonstrukcija zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

Župan Darko Koren i članovi Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan i Marijan Blažok u srijedu, 14. lipnja u prostorima Županijske uprave potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Vrijednost radova iznosi 3.923.621,70 kuna, a ujedno je potpisan i o obavljanju poslova stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom ACTA ARH d.o.o., odnosno direktoricom Mirnom Jukić, čija je vrijednost 40 tisuća kuna.

Što se konkretnih radova tiče, planira se rušiti dio zgrade za koji je rađena projektna dokumentacija te izgraditi novi dio s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom, kao i toplinskom izolacijom tog dijela zgrade.

Župan je izrazio zadovoljstvo što se kreće s projektom rekonstrukcije škole koji će učenicima omogućiti adekvatne uvjete za pohađanje nastave, dodavši kako je to „nastavak opredjeljenja Županije prema ulaganju u obrazovanje kao prioritetu djelovanja“.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnatelj škole Stjepan Lučki te načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, koji su Županiji zahvalili na investiciji i pruženoj podršci, kao i na brzini rješavanja problematične situacije s dijelom zgrade.

Rok za završetak ugovorenih radova je  3 mjeseca od dana sklapanja ugovora, a važno je podsjetiti kako je Županija na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850.000 kn po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Prije toga, u izradu projektne dokumentacije uloženo je 110.000 kuna, a u terenske i istražne radove te izradu geotehničkog elaborata uloženo je 24.312,50 kuna.

Matičnu školu polazi 240 učenika u 14 razrednih odjela, dok OŠ Sveti Petar Orehovec, zajedno s područnim školama, polazi ukupno 347 učenika u 24 razredna odjela.

Služba ureda župana