Koprivničkom Ivancu darovano državno zemljište i sufinancirana komunalna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni

U Koprivničkom Ivancu u srijedu je 21. srpnja održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske Josip Friščić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i načelnik općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj.

Konferencija je sazvana povodom potpisivanja Ugovora o darivanju državnog zemljišta za potrebe izgradnje Poslovne zone u Koprivničkom Ivancu ( 8 hektara zemljišta) kao i potpisivanja Ugovora o sufinanciranju izgradnje komunalne infrastrukture u spomenutoj zoni sa 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Tom prilikom prisutnima se obratio potpredsjednik Sabora Josip Friščić koji je podsjetio da je ulaganje u ovu zonu navedeno kao strateški cilj još na povijesnoj sjednici Vlade u Koprivnici.“ Realizacija ovog projekta stvorit će povoljnu poduzetničku i ulagačku klimu, a to je ono što sada Hrvatskoj treba. Na tragu toga očekujem od načelnika i njegovog tima da već u kolovozu krenu s natječajima potrebnima za opremanje zone.“ rekao je Friščić.

Potporu projektu dao je i župan Darko Koren istaknuvši da je Zona u Koprivničkom Ivancu jedna od tri velike prioritetne zone u Županiji. „ Moramo reći da već postoje i zainteresirani investitori za ulaganje, a to će rezultirati i dodatnim radnim mjestima. Sama Županija će sufinancirati opremanje Zone komunalnom infrastrukturom u iznosu od 10%. Pravi partneri poput Države, Ministarstva, lokalne samouprave i ulagača mogu zajedno učiniti puno više nego pojedinačnim naporima pa se nadam da će ovaj primjer slijediti i u drugim sredinama. Što se pak tiče termoelektrane o kojoj se u posljednje vrijeme puno priča moram ponoviti da ćemo sigurno naći najbolje rješenje koje je svima prihvatljivo. Proizvodnja zelene energije je prihvatljiva, ako zadovoljava najstrože ekološke standarde. “ rekao je Koren. 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač čestitao je Općini na ažurnosti u ishođenju svih potrebnih dokumenata jer je ovom donacijom ukupno 67 hektara spremno za poduzetničku zonu. Ovo je treći potpisani ugovor s Koprivničkim Ivancom jer je u prvom darovano 200 čestica, u drugom 95 i u trećem čak 185. 

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić rekla je da je 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za opremanje zone koje daje Ministarstvo dokaza da se ustrajnost i napor lokalne zajednice i Županije isplati. „Upravo to dokazuje da je ovo najveća i najperspektivnija poduzetnička zona jer je iznos koji smo upravo potpisali najveći pojedinačni iznos koji je dobila jedinica lokalne samouprave za ovakav projekt. Jedino što sada želim je da se ubrzo nađemo na istom mjestu kako bi poželjeli dobrodošlicu prvim ulagačima.“ Zaključila je Tihana Kraljić.