Koprivničko-križevačka županija sudjeluje na 8. Forumu poljskih i hrvatskih regija u Poljskoj

U  organizaciji udruženja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija u gradu Zielona Góra u Poljskoj će se od 12. do 14. rujna održati  8. Forum poljskih i hrvatskih regija na kojem sudjeluje i izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije koje predvodi župan Darko Koren sa zamjenikom župana Darkom Sobotom. Forum će poslužiti kao platforma za razmjenu iskustava i dijalog o budućnosti europskih regija, a župan će sudjelovati i na panelu o Javno – privatnom partnerstvu te će prezentirati iskustva koja Koprivničko-križevačka ima na tom projektu.

Tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke 7.  Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču prošle godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine, inovacije u gospodarstvu, digitalizaciju javne uprave i javno-privatno partnerstvo. Uz Koprivničko-križevačku županiju, na Forumu sudjeluju i župani te zamjenici Šibensko-kninske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Međimurske, Istarske, Varaždinske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije.

Organizatori Foruma su Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj, počasni pokrovitelji su predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović  uz podršku Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede RH te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU RH.

Suradnja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija započela je prije osam godina kada je Jacek Protas, tadašnji maršalek mazovjeckog vojvodstva, prvi puta pozvao predstavnike hrvatskih županija kako bi razgovarali o kreiranju zajedničkih politika. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine još je više istaknuta potreba za učenjem na primjerima dobre prakse, u čemu se Republika Poljska isprofilirala kao prirodan uzor.

Detaljan program Foruma možete pogledati OVDJE.

Služba ureda župana