Koprivničko-križevačka županija prezentirana na sajmu u Francuskoj

Zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić prisustvovali su od 26. studenog do 29. studenog na „Vinitech – Sajmu vinogradarstva, voćarstva i povrtlarstva“ u francuskom Boredeauxu. Sajam je na jednom mjesto okupio izlagače iz 187 zemalja koji su prezentirali najnovije tehnologije u ovim granama.

Osim prisustvovanja sajmu predstavnici Koprivničko-križevačke županije sreli su se i razgovarali s veleposlanikom Republike Hrvatske u Francuskoj Mirkom Galićem koji je ponudio pomoć u povezivanju poslovnih, znanstvenih i institucionalnih subjekata u francuskim i hrvatskim regijama. Uz to održana je prezentacija Koprivničko-križevačke županije na kojoj su stvorene i prve osnove za suradnju između visokoškolskih ustanova koje se bave poljoprivredom i ruralnim razvojem.

Ovaj sajam, jedan od najvećih vinogradarskih i voćarskih sajmova u Europi, bio je prilika i za povezivanje sa udruženjem Croatia Wine Export koje prezentira hrvatske vinare na svjetskim tržištima.

„Kontakti koji su uspostavljeni s predstavnicima različitih institucija i udruga pomoći će nam da zajedničkim snagama još više etabliramo proizvodnju vina i vinogradarstvo Županije, ali i šire regije, izvan Hrvatske. To je i prilika da iskoristimo primjere dobre prakse u poticanju razvoja i usvajanju novih tehnologija.“, istaknuo je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.