Koprivničko-križevačka županija partner u projektu “Svijetla budućnost”

U prostorijama Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 3. rujna održana je tiskovna konferencija povodom prezentacije projekta “Svijetla budućnost”, koji je pokrenula Županijska udruga slijepih vrijedan 66.335,00 kuna.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a Koprivničko-križevačka županija i Centar za socijalnu skrb Koprivnica su partneri u projektu. Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije jedina je udruga slijepih u Hrvatskoj kojoj su odobrena sredstva na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih za projekte usmjerene pomoći socijalno ugroženim obiteljima za provedbu projekta ‘Svijetla budućnost’ – rekla je voditeljica projekta Maja Koren Golub.

Cilj projekta je pridonijeti povećanju kvalitete života slijepih osoba, materijalnom pomoći ublažiti i/ili spriječiti njihovu socijalnu isključenost i siromaštvo te im osigurati osnovne životne potrebe i pravo na jednake mogućnosti u obrazovanju. U ime partnera Koprivničko-križevačke županije konferenciji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.
Nabava i osiguravanje specijaliziranih elektroničkih povećala i osobnih računala s dodacima za slijepe osobe pružit će korisnicima projekta ravnopravno sudjelovanje u redovnom obrazovanju. Specifični ciljevi su uvođenje električne energije u kućanstvo, nabava tiflotehničkih i informatičkih pomagala i kućanskih aparata, te osiguranje osnovnih životnih potrepština i drva za ogrjev za 15-ak korisnika projekta. Projekt će se provoditi tijekom narednih devet mjeseci odnosno do 31. svibnja 2016. godine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.