Koprivničko-križevačka županija partner manifestacije Urbanovo 2017.

Koprivničko-križevačka županija bila je partner manifestacije Urbanovo 2017., koja je prošli vikend svečano otvorena u Štrigovi u Međimurskoj županiji.

Manifestacija Urbanovo ove je godine proslavila „punoljetnosti“, obzirom da je održana 18. godinu zaredom, a njezina svrha je promocija kulture pijenja vina. Sadržajno je podijeljena u tri dijela: Festival pušipela, Dane otvorenih podruma te blagdan svetog Urbana uz Vinski bal.

Uz brojne vinare iz Međimurske županije i Republike Slovenije, predstavili su se i proizvođači s našeg područja: Vinarija Matočec, Vinarija Kostanjevec čija graševina nosi titulu Županovog vina za ovu godinu, OPG Petar Cik, OPG Tanja Grudić i OPG Ivan Cvekan, uz podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije..

Prezentirana vina postigla su odlične rezultate u jakoj konkurenciji, odnosno pet je vina ocijenjeno sa zlatnim diplomama. Zahvaljujući dugogodišnjem ulaganju u razvoj vinogradarstva i vinarstva, kao i podizanju kvalitete vina na području Županije, naši su vinari ostvarili zapaženu ulogu na Festivalu, a u njihovim je vinima uživao velik broj posjetitelja.

Svečanom otvorenju 18. Urbanova ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana