Koprivničko – križevačka županija partner 10. Međunarodnog voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu

Ovogodišnji sajam održati će se u petak i subotu, 4. i 5. rujna u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu.

Zamjenik župana Darko Sobota u srijedu, 26. kolovoza u prostorijama Međimurske županije na konferenciji za medije prezentirao je Koprivničko – križevačku županiju koja će po prvi puta biti partner Međunarodnog voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu.

Naime, Koprivničko- križevačka županija kontinuirano od 2006. godine organizira nastup voćara s područja Županije, a ove godine predstaviti će se 15 proizvođača voća i prerađevina od voća.
„Mi smo uvijek rado prisutni na sajmovima ovakvog obima, u Kraljevec dolazimo s 15 naših najboljih voćara. Mi smo kraj koji ima oko 80 tisuća hektara poljoprivrednih površina, a u funkciji voćarstva je na više od tisuću hektara, u prvom redu jabuka, šljiva, višnja i breskva što prati razvijenu prehrambenu industriju u županiji, ali i našu klimu“, rekao je zamjenik Sobota.
U svome izlaganju naglasio je kako Županija od 2004. godine subvencionira podizanje novih nasada voćaka. Ukupno je do sada subvencionirano 313 ha voćnjaka za što je realizirano 1,6 milijuna kuna. Osim subvencioniranja višegodišnjih nasada Koprivničko-križevačka županija subvencionira navodnjavanje, osiguranje usjeva, opremanje objekata za preradu, ekološke proizvodnje, izgradnju skladišnih prostora, poticanje stjecanja znanja i vještina – edukacije poljoprivrednika i sufinanciranje poslovnog udruživanja pojasnio je zamjenik Sobota.

Kao što je i najavljeno, ovogodišnje jubilarno deseto izdanje voćarskog sajma obogaćeno je partnerstvom dviju županija Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije. U ime Zagrebačke županije obratila se i pročelnica UO za poljoprivredu Zagrebačke županije Gordana Županac.

Na konferenciji je najavljeno kako će se ovogodišnji sajam održati u petak i subotu, 4. i 5. rujna u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu.

Konferenciji su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, njegovi zamjenici Zoran Vidović ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora sajma, zamjenica župana Sandra Herman i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te Darko Radanović, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Međimurske županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.