Koprivničko-križevačka županija obnavlja certifikate za prihvaćanje investicija

Koprivničko-križevačka županija posjeduje certifikat za prihvaćanje investicija u tri standarda: imovinskom, informacijskom i marketinškom. U ciklusu obnavljanja postojećih certifikata i stjecanja dodatnih standarda Koprivničko-križevačku županiju su u četvrtak, 17. ožujka, posjetili voditelj projekta certificiranja i konzultant IDI Irska David Banks, te viša stručna savjetnica u Upravi za gospodarsku diplomaciju, izvoz i investicije u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Marija Vukelić.

Uz Marijana Štimaca pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti sastanku su prisustvovale i članice tima za standard jačanja investicijske klime u Županiji na čelu s ravnateljicom PORE Melitom Birčić. Konzultantima je organiziran posjet tvornici krutih lijekova Belupo kako bi se dobio uvid u uvjete poslovanja u tom sektoru. Nakon radnog sastanka s direktoricom prodaje Belupa Anicom Job, gosti su posjetili i poslovne zone Koprivnički Ivanec i Danicu, te Srednju školu Koprivnica.

U postupku obnavljanja postojećih i dobivanja novih certifikata nalazi se trenutno desetak županija, a Koprivničko-križevačka županija je u samom vrhu postupka.