Koprivničko-križevačka županija nastupila kao partner na 4. sajmu agroturizma u Skradinu

Koprivničko-križevačka županija bila je županija partner 4. sajma agroturizma Šibensko-kninske županije koji se održavao od 30. travnja do 1. svibnja. Uz velik broj drugih izlagača posjetiteljima su se u organizaciji Županije predstavili proizvođači tradicijskih proizvoda, sirari, vinogradari i voćari iz Koprivničko-križevačke županije. Putem kataloga i letaka predstavljena je i turistička ponuda Koprivničko-križevačke županije.

Kako je sajam bio lociran pokraj samog ulaza u Nacionalni park „Krka“, obišlo ga je više tisuća domaćih i stranih posjetitelja. Izlagačima iz Podravine i Prigorja bila je to prigoda da se uz izložbenu prodaju i predstave na dalmatinskom tržištu uoči početka ljetne turističke sezone, te da se povežu s tamošnjim ugostiteljima.

Na svečanom otvorenju prisutnima se obratio i župan Darko Koren, te naglasio važnost povezivanja kontinentalne Hrvatske i Dalmacije na zajedničkom oblikovanju turističke ponude. Velik značaj u tome bi imao značajniji plasman proizvoda s kontinenta tijekom turističke sezone na Jadranu, odnosno spajanje zelene i plave brazde.

Kao čelnik županije partnera župan Koren je imao priliku posjetiteljima sajma poslati poruku i putem teksta u službenom katalogu, u kojem su predstavljeni i izlagači iz Podravine i Prigorja.